Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2019

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018. Στα πλαίσια της και φέτος, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 οι σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας θα είναι επισκέψιμες για το κοινό.

Διοργανώνονται ξεναγήσεις στους χώρους της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης και μια σειρά από διαδραστικές εκδηλώσεις με σεμινάρια, καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, παρουσίαση της ιστορίας τους με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, γνωριμία με τους ζυθοποιούς με σκοπό την ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά του ζύθου, την ιστορία του, την εξοικείωση με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται.

Τα μέλη που συμμετέχουν το 2019 είναι: Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE, ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ, Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ, Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE, Ζυθοποιία Χίου, Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ, Κρητικές Ζυθοποιίες – Ζηδιανάκης ΑΕ, Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE, Μικροζυθοποιία Septem OE, Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE, Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ, Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ.

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 22 και 23 Ιουνίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις απαιτείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας μαζί τους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωση στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής.

ΠΗΓΗ

 

LIKE us on FACEBOOK

Μενού