Κόκκινα σταφύλια για γερή μνήμη και προστασία από το Αλτσχάιμερ

Κόκκινα σταφύλια για γερή μνήμη και προστασία από το Αλτσχάιμερ

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports», η ρεσβερατρόλη, μια ένωση που βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα κόκκινα σταφύλια και το κόκκινο κρασί, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ηλικιακής μείωσης της μνήμης.

Η ρεσβερατρόλη είναι γνωστή για τη θετική της επίδραση στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Νέα στοιχεία ωστόσο δείχνουν ότι μπορεί να έχει και θετικά αποτελέσματα στον ιππόκαμπο, ένα μέρος του εγκεφάλου σημαντικό για τη λειτουργία της μνήμης, της μάθησης και της διάθεσης.

H εν λόγω μελέτη, η οποία έγινε σε πειραματόζωα και συγκεκριμένα σε ποντίκια, έδειξε ότι η θεραπεία με ρεσβερατρόλη είχε οφέλη στη μνήμη και τη διάθεση σε αρουραίους μεγάλης ηλικίας.

Για την ακρίβεια, η νευρογένεση περίπου διπλασιάστηκε σε αρουραίους που τους χορηγήθηκε ρεσβερατρόλη σε σύγκριση με αυτούς που δεν τους δόθηκε. Επιπλέον, φάνηκε να έχουν χαμηλότερα επίπεδα χρόνιας φλεγμονής στον ιππόκαμπο και βελτιωμένη ροή αίματος.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η μελέτη αυτή παρέχει κάποια πρώτα στοιχεία και νέες ενδείξεις ότι η θεραπεία της ρεσβερατρόλης μπορεί να βοηθήσει σε μεγαλύτερες ηλικίες στη βελτίωση της μνήμης και της διάθεσης, ωστόσο χρειάζονται περισσότερες έρευνες και στοιχεία και σε ανθρώπους.

Τα σταφύλια εκτός από το ότι βελτιώνουν τη μνήμη, προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ και μειώνουν το στρες!

Οι επιστήμονες, αν και δεν έχουν βρει ακόμη τη φαρμακευτική θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που δρουν προληπτικά. Μία από αυτές είναι τα αγαπημένα μας σταφύλια.

Σε μια έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, όπου μελετήθηκε η πρόληψη του Αλτσχάιμερ, διαπιστώθηκε ότι οι ευεργετικές ιδιότητες των σταφυλιών προστατεύουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο από την εκφυλιστική νόσο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν άτομα με εξασθενημένη μνήμη και διαπίστωσαν ότι, μετά από 6 μήνες, όσοι κατανάλωναν περίπου 2.5 φλιτζάνια σταφύλια καθημερινά είχαν καλύτερη μεταβολική λειτουργία στις περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζονται από το Αλτσχάιμερ συγκριτικά με εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου ή έτρωγαν σπάνια.

Τα σταφύλια όχι μόνο προστατεύουν από τη μείωση της μεταβολικής λειτουργίας του εγκεφάλου αλλά βελτιώνουν και τη μνήμη. Επιπλέον, οι πολυφαινόλες που περιέχουν ενισχύουν τη συνολική υγεία του εγκεφάλου, μειώνουν το οξειδωτικό στρες και βελτιώνουν τη ροή του αίματος.

Στοιχεία από valueforlife.gr

– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, με όλα τα παραπάνω οφέλη σε υψηλή συγκέντρωση: Εκχύλισμα Σπόρων Σταφυλιού (OPC): Όλα τα οφέλη του σταφυλιού υπέρ-συγκεντρωμένα

Συνδυασμένο και ενισχυμένο μετά από μελέτη του πανεπιστημίου Αθηνών,

– με τζίνγκο μπιλόμπα: (μνήμη, κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου)
– και πυκνογενόλη (Το “tuboflo” των αρτηριών!: καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια),  

ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων!!

Ένας ισχυρός συνδυασμός 3 πολύτιμων προϊόντων της Φύσης, που προέκυψε από μελέτες του πανεπιστημίου Αθηνών.
Ιδιαίτερα πολύτιμος και απαραίτητος για τους καπνιστές!

Για περισσότερες πληροφορίες, για την δράση τους και για να το αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

ΠΗΓΗ

visit vinegrek.gr VINEGREK visit vinegrek.gr VINEGREK

LIKE us on FACEBOOK

Μενού