Πάσσαλοι για τα αμπέλια σας

Προγαλβανισμένος μεταλλικός αμπελουργικός πάσσαλος με εξωτερικές εγκοπές

Ο αμπελουργικός πάσσαλος είναι μέρος ενός σύγχρονου συστήματος γραμμικής υποστύλωσης του αμπελώνα, με πολλαπλά οφέλη για τον αμπελοκαλλιεργητή. Διευκολύνει την ανάπτυξη των φυτών και κάνει λειτουργικότερο τον αμπελώνα. Επίσης πετυχαίνει χαμηλότερο κόστος διαχείρησης του αμπελώνα προς όφελος του παραγωγού.

Αμπελουργικοί Πάσσαλοι – Προφίλ και τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευάζεται από τον ειδικό χάλυβα S280 και S320DG + Z275 με πάχος 1,25mm, 1,50mm και 2.00mm, με υψηλό γαλβάνισμα στα 275 γρ./τ.μ. Εξασφαλίζουμε έτσι την υψηλή μηχανική αντοχή και παράλληλα την μακροζωία του, που φτάνει έως και τα 25-30 έτη, λόγω της υψηλής επίστρωσης τσίγκου. Σε περιπτώσεις υψηλών απαιτήσεων προστασίας από την διάβρωση, όπως τα νησιά και τα παραθαλάσια κτήματα, η εταιρία μας έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει αμπελουργικό πάσσαλο με εξωτερικές εγκοπές από ανοξείδωτο χάλυβα τύπου 304L.

Αμπελουργικοί Πάσσαλοι – Μήκη παραγωγής και τύποι


Διατίθεται σε πολλά μήκη παραγωγής έτσι ώστε, ο αμπελοκαλλιεργητής να έχει την ευχέρεια επιλογής γι´ αυτό που ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα με την ποικιλία και τις εδαφικές ιδιομορφίες του αμπελώνα του. Η εταιρεία μας παράγει δύο τύπους προφίλ πασσάλων:

 • Βαρέου Τύπου Αμπελουργικός Πάσσαλος  Α)65x38mm
 • Μεσαίου Τύπου Αμπελουργικός Πάσσαλος Β)51x29mm

Πλεονεκτήματα αμπελουργικών πασσάλων

 • Δεν κόβεται το σύρμα από τριβές της σειράς λόγω ανέμων, στο σημείο της εγκοπής.
 • Ευκολότερη τοποθέτηση – πιο γρήγορη εγκατάσταση και απεγκατάσταση σύρματος.
 • Σταθερότητα στην πάκτωση και υψηλή αντοχή στις πιέσεις του αέρα, στα χτυπήματα του τρακτέρ και το βάρος της αμπέλου, λόγω του ειδικά σχεδιασμένου προφίλ του και των εξωτερικών εγκοπών.
 • Υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και αντοχή στον χρόνο.
 • Αποφυγή σχισίματος του προφίλ οτην θέση εγκατάστασης του σύρματος, λόγω των εξωτερικών εγκοπών που διαθέτει.
 • Υποστήριξη της μηχανοποιημένης καλλιέργειας και συγκομιδής των σταφυλιών.
 • Μεγαλύτερη δυναμική στο αμπέλι, όσον αφορά την διαχείριση.
 • Ανταγωνιστικές τιμές.
 • Δυνατότητα τόσο μηχανοποιημένης όσο και χειρωνακτικής τοποθέτησης σε πολύ σύντομο χρόνο.

Εξωτερικές εγκοπές πασσάλου

Η καινοτομία στη σχεδίαση του και η ιδιαιτερότητα της παραγωγικής του διαδικασίας, αποτελεί τη βασική του διαφορά από τον ανταγωνισμό. Ο αμπελουργικός πάσσαλος της εταιρείας μας, διαφοροποιείται διότι διαθέτει εξωτερικές πλαϊνές εγκοπές για τα σύρματα της διαμόρφωσης του αμπελώνα και όχι εσωτερικές σχισμές, οι οποίες κόβουν τα σύρματα κατά την πάροδο των χρόνων. Επίσης διαθέτει κεντρικές οπές Φ8 γιατο 1° σύρμα της αμπέλου. Στις οπές αυτές εφαρμόζονται οι λάμες στήριξης σύρματος οι οποίες διατίθενται σε διάφορα μήκη σύμφωνα με τις ανάγκες του παραγωγού.

Σχετικές έννοιες:

πάσσαλοι για αμπέλια, πάσσαλοι αμπελουργίας, αμπελουργικός πάσσαλος, αμπελουργικοί πασσάλοι, σίδερα για αμπέλια, σίδερα για αμπελώνα, σύστημα υποστύλωσης αμπελώνα, ακριανός πάσσαλος, εγκατάσταση αμπελιού, εγκατάσταση αμπελώνα, γραμμικό αμπέλι, γραμμικός αμπελώνας, εγκατάσταση γραμμικού αμπελώνα, σύστημα υποστύλωσης γραμμικών αμπελώνων.

Πηγή

visit vinegrek.gr VINEGREK visit vinegrek.gr VINEGREK

LIKE us on FACEBOOK
Μενού